Mikä on tokenomiikka ja miten se voi elvyttää taloutta

10/02/2021

Tokenisaatio yhdistää yrityksesi blockchain-tekniikkaan ja antaa omat yritystunnuksesi, jotka ovat lähinnä osakemaisia.

Yhdistämällä lohkoketjuun voit automatisoida asteittain kaikki yrityksesi prosessit. Samaan aikaan sinulla on ajan tasalla olevat tiedot kustannuksistasi, joihin voit reagoida nopeasti ja säästää huomattavasti. Kun automatisoit koko yrityksesi ja olet yhteydessä blockchainiin, yrityksesi on vaivatonta ja hyvin järjestetty potentiaalisille sijoittajille, jotka haluavat ostaa rahakkeesi.

Tokenisaatio on arkaluontoisten tietojen suojaamisprosessi korvaamalla tunnukseksi kutsutun algoritmin tuottama numero. Tokenisaatiota käytetään usein luottokorttipetosten estämiseen. Nämä tunnukset voidaan lähettää Internetin tai maksujen käsittelemiseksi tarvittavien eri langattomien verkkojen kautta paljastamatta todellisia pankkitietoja. Todellinen pankkitilien määrä on tallennettu turvalliseen paikkaan.

Tokenisaatio on menetelmä, joka muuttaa omaisuuden oikeudet digitaaliseksi tunnukseksi.
Oletetaan, että talossa on 200 000 euroa. Tokenisaatio voi muuttaa tämän asunnon 200000 merkiksi (numero on täysin mielivaltainen, joten se voi olla 2 miljoonaa merkkiä). Täten kukin tunnus on 0,0005% kohde-etuudestaan. Lopuksi annamme rahakkeen alustalle, joka tukee älykkäitä sopimuksia, kuten Ethereum, joten rahakkeita voi ostaa ja myydä vapaasti useissa pörsseissä.

Kun ostat rahakkeen, ostat tosiasiallisesti 0,0005% kiinteistön varoista. Ostat 100000 rahaketta ja omistat 50% omaisuudestasi. Ostat 200000 rahaketta ja omistat 100% varoista. Sinusta ei tietenkään tule kiinteistön laillista omistajaa. Koska Blockchain on kiinteä julkinen kirja, se varmistaa, että kun ostat rahakkeita, kukaan ei voi "poistaa" omaisuuttasi, vaikka sitä ei olisikaan kiinteistörekisterissä. Sen pitäisi olla selvää, miksi Blockchain sallii tällaisen palvelun.

Muiden omaisuuserien tokenointi toimii samalla tavalla. Jos Picasso-kuva on 50 miljoonaa euroa, se voidaan myös tunnistaa. Sama koskee kultaa ja timantteja sekä muita arvopapereita ja kiinteistöjä.